Üvegtészta-saláta csirkehússal

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg üvegtészta
40 dkg csirkemellfilé
2 nagyobb répa
1 uborka
4 ek. olaj
4 ek. sötét szójaszósz
1 ek. csípős paprikakrém
1 lime leve + héjából 1-2 szál vékony csík
4 ek. kókusztej

Elkészítés:
1. A tésztát bő vízzel leforrázzuk, majd félretesszük, állni hagyjuk. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet és kihűtjük.
2. A csirkét megmossuk, hosszú vékony csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, hosszanti csíkokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, nem hámozzuk, nem túl vékony fél karikákra vágjuk. Úgy szép a saláta, ha minden hozzávaló: csirke, tészta, uborka, répa, hasonló méretű.
3. A csirkét serpenyőben kevés olajon, nagy lángnál kb. 10 perc alatt enyhén barnára pirítjuk; majd félrerakjuk, hagyjuk lehűlni.
4. Ugyanebbe az edénybe, mosogatás nélkül, beleöntjük a szójaszószt, a paprikakrémet, majd a lime levét és a héját. Felforraljuk, félrerakjuk, hagyjuk lehűlni.
5. A csirkét és a zöldségeket egy szép tálban összekeverjük a tésztával. Ízlés szerint meglocsoljuk az öntettel, valamint kókusztejjel. Frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 315 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com