Szombaton rendezik a 39. Lidl Balaton-átúszást

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a döntést az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével hozták meg.
A Révfülöp és Balatonboglár között sorra kerülő eseményen az előrejelzések szerint nyárias hőmérsékletre lehet számítani, a déli órákban 29-30 fokkal. A vízhőmérséklet alacsonyabb lesz az elmúlt hetekhez képest, 23-24 fokos felszíni vízhőmérséklet várható.

2021-ben már 39. alkalommal rendezzük meg a Balaton-átúszást. Egy frissítő családi sportesemény a magyar tengeren, ami nélkül nem múlhat el a nyár.
A Balaton-átúszás Magyarország ikonikus sporteseménye. A vállalkozó kedvűek Révfülöpről indulva, Balatonboglárra érkezve ússzák át a Balatont. Az 5.2 km-es táv célzott felkészüléssel minden kalandvágyó, úszni tudó ember számára leküzdhető. Ha mégis sok lenne elsőre a teljes táv, lehetőség van a 2,6 km-es Féltáv teljesítésére is.

Az eddigi 38 átúszás legjobb ideje a férfiaknál a 10 kilométeren csütörtökön Tokióban olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf (57:00 perc), a nőknél pedig a 2012-ben olimpiai bajnok Risztov Éva (1:00:58 óra) nevéhez fűződik.

További információ: https://www.balaton-atuszas.hu

Forrás: MTI
Kép: https://www.balaton-atuszas.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com