Reggeli recept: Sütőtökös zabkása granolával

Sütőtökös zabkása granolával

Hozzávalók:
Zabpehely 10 dkg
Mandulaital 3 dl
Sütőtök püré 15 dkg
Só csipet
Granola 8 dkg

Elkészítés:
A mandulaitalt felforraljuk pici sóval, belekeverjük a zabpelyhet és pár perc alatt készre főzzök. Megvárjuk, hogy langyos legyen, majd hozzákeverjük a sütőtök pürét. Granolával tálaljuk.
A legnagyobb siket akkor fogjuk elérni, ha a sütőtök pürét és a granolát házilag készítjük el akár előző este, így reggel csak össze kell keverni a zabkásával és percek alatt elkészülünk.

Sütőtök püré hozzávalók:
Sütőtök 50 dkg
Méz 5 dkg
Fahéj kávéskanálnyi

Elkészítés:
A sütőtököt kimagozzuk és feldaraboljuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk a húsával felfelé és 200°C-on kb 1- 1,5 óráig sütjük. Fontos, hogy a tök teljesen megpuhuljon és a szélei megpiruljanak. Miután kihűlt kikaparjuk a húsát és mézzel, fahéjjal (ízlés szerint egyéb fűszerekkel) pürésítjük turmixgépben, vagy botmixerrel. Zárt edényben, hűtőben tároljuk felhasználásig

Házi granola hozzávalók:
Zabpehely 18 dkg
Törökmogyoró 6 dkg
Tökmag 3 dkg
Napraforgómag 2,5 dkg
Pekándió 4 dkg
Mandula 2,5 dkg
Kókuszchips 2 dkg
Kókuszolaj 6 dkg
Méz 10 dkg
Aszalt szilva 5 dkg
Mazsola 5 dkg
Fahéj 0,5 dkg

Elkészítés:
A magvakat összekeverjük. A kókuszolajat és a mézet összemelegítjük, hozzákeverjük a fahéjat (egyéb fűszereket is használhatunk ízlés szerint), majd az egészet hozzáöntjük a magvakhoz. Egy tepsire sütőpapírt helyezünk és szétterítjük rajta a keveréket. 160 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük, félidőben átforgatjuk. Közvetlenül sütés után hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöt. Szétterítve hagyjuk teljesen kihűlni, majd jól záródó edényben tároljuk felhasználásig.

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! A hozzávalókat itt találja: https://chefmarket.hu/promocio/hetfo

Forrás: Sláger FM
Kép: Sláger FM



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com