Paradicsomos rakott krumpli, cukkinis tarjatekerccsel

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg burgonya
60 dkg paradicsom
3 ág kakukkfű
4 ek. olívaolaj
4 nagyobb szelet, csont nélküli sertéstarja
1 cukkini
1 kk. morzsolt majoránna
4 szelet bacon

Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük és felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk, felkarikázzuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőtálat kikenünk olajjal, egy sor krumplit fektetünk bele, rá egy réteg paradicsomot, majd ismét burgonyát és paradicsomot. A rétegeket sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet morzsolunk rá, meglocsoljuk olívaolajjal, és a sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
3. Közben a húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A cukkinit megmossuk, leszárítjuk, zöldséghámozóval felcsíkozzuk. Minden tarjaszeletre fektetünk 1-2 cukkiniszeletet, megszórjuk a majoránnával, majd beborítjuk a baconnel. Feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és a sütőbe tesszük a krumpli mellé 30 percre. Amikor mindkettő elkészült, a húst kicsomagoljuk, néhány percig pihenni hagyjuk, majd a paradicsomos burgonyával vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
1 adag: 650 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com