Hozzávalók kb. 20 szelethez:
A tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
A morzsához:
5 dkg liszt
4 dkg vaj
3 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. fahéj
A tetejére:
30 dkg szilva
25 dkg túró
10 dkg darált mák
4 ek. keményítő
2 ek. cukor
20 dkg tejföl
1 tojás
Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk, majd egy 20×25 centis tepsibe nyomkodjuk. A morzsa alapanyagait is összekeverjük.
2. A tetejére a szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük. A túrót alaposan elkeverjük a mákkal, a keményítővel, a cukorral, a tejföllel és a tojással, majd a tésztára simítjuk. Rátesszük a szilvadarabokat, és megszórjuk a morzsával. A sütőben 40 percig sütjük, majd ha kihűlt, szeleteljük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 175 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Recept: RAS / Recepttár