Hozzávalók 4 személyre
4 szelet sertéskaraj, csont nélkül
1 fej lila hagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai
1 paradicsom
4 vékony szelet bacon
20 dkg füstölt sajt
1 ek. zsír
1 ek. vaj
A krumplikörethez:
50 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 cs. snidling
1 ek. olívaolaj
2,5 dl főzőtejszín
1/2 dl tej
1 kis doboz tejföl
10 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és mindet nagyon vékony karikákra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
2. A zsírt a vajjal serpenyőben felforrósítjuk és a karajszeleteket közepes lángon oldalanként 2-2 perc alatt kérgesre sütjük benne. Hőálló tálba egymás mellé fektetjük, és meglocsoljuk a visszamaradt pecsenyelevével. A hússzeleteket megrakjuk a zöldségekkel: hagyma, paprikák, paradicsom sorrendben, mindegyiket befedjük 1-1 szelet baconnel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Alufóliával lefedjük.
3. A burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyolvékony szeletekre gyaluljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a snidlinget finomra vágjuk, a krumplihoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsibe öntjük. Meglocsoljuk a tejszín-tej-tejföl keverékével, ízlés szerint még fűszerezhetjük, megszórjuk a reszelt sajttal és a tálat alufóliával letakarjuk. A húsos tepsit és krumplis tálat is a sütőbe toljuk, mindkettőt kb. 30 percig fólia alatt sütjük, majd a fóliát eltávolítva a sajtot 10-15 perc alatt rápirítjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 855 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár