Napi recept: Zöld teás málnaleves almaszirommal

Hozzávalók: 4 személyre:
2 filter natúr zöld tea
1 szál friss menta
30 dkg friss málna
3 ek. porcukor
1 mk. őrölt fahéj
1 zöldcitrom reszelt héja
1 csomag szárított almaszirom

Elkészítés:
1. A zöld teát 4 dl forró vízzel leforrázzuk, hozzáadjuk a friss mentát, majd 3 percet állni hagyjuk, ezután kivesszük a filtereket, a fűszert a teából és hagyjuk kihűlni. A teafüvet ne hagyjuk sokáig a forró vízben, mert keserű lesz tőle a tea, és a levesünket is kesernyéssé teszi!
2. A teába beleszórjuk a málnát, a porcukrot, a fahéjat, a citromhéjat és botmixerrel, krémesre turmixoljuk. Hűtőben 2 óra alatt jól lehűtjük.
3. Tálaláskor tányérokba vagy levesescsészékbe szedjük a málnalevest, és az almaszirommal kínáljuk. Ízlés szerint tejszínhabot is nyomhatunk a tetejére.

Munka: kb. 15 perc
1 adag: 320 kcal

Fotó: Recepttár / RAS



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com