Napi recept: Zelleres paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg apró, konyhakész garnéla (fagyasztott)
8 fürtös paradicsom
3 szál szárzeller
2 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj
1 citrom leve

Elkészítés:
1. A garnélát megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk. A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk, kalapjukat levágjuk, magjukat kanállal kiszedjük, a paradicsomüreget sózzuk, borsozzuk. A zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
2. Serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olívaolajat, beleszórjuk a zellert és nagy lángon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, megtöltjük vele az előkészített paradicsomokat és visszatesszük a kalapjukat.
3. A serpenyőbe öntünk még 2 ek. olajat, a garnélát nagy lángon, rázogatva 2-3 percig pirítjuk, majd sóval, borssal, az aprított fokhagymával, kevés citromlével ízesítjük. A forró garnélát frissen 4 tányérra szedjük, 2-2 paradicsomot helyezünk mellé, és friss pékáruval azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag. 245 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com