Napi recept: Vörösboros-fokhagymás csirke

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé
1 csokor újhagyma
6 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
5 szár kakukkfű
1 dl vörösbor
20 dkg hosszúszemű rizs

Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.
2. Serpenyőben 2 ek. olajat hevítünk, a csirkemelleket lepirítjuk (kb. perc oldalanként) benne, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha megsült a hús, kivesszük és félretesszük.
3. A maradék zsiradékban a hagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet hirtelen lepirítjuk, majd felöltjük 1,5 dl vízzel és a vörösborral. A húsokat visszatesszük és még további öt percig főzzük.
4. A körethez a rizst a maradék olajon lepirítjuk, majd felöntjük kétszer annyi forrásban lévő vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd lefedve hagyjuk párolódni kb. 20 percig. A húst a rizzsel körítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 455 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com