Napi recept: Vargányás rizottó

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg rizottórizs (pl. arborio)
1 fej vöröshagyma
15 dkg vargánya gomba
2 ek. olívaolaj
1dl száraz fehérbor
4 dl zöldségleves, kockából
1 ek. vaj
2-3 ek. tejszín
1 ek. reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
1. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. Mélyebb serpenyőben, a fele felforrósított olajon a vöröshagymát rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, fehér borssal megszórjuk és folyamatos kevergetés mellett először a fehérbort, majd a levest adagoljuk hozzá. Közepes lángon főzzük, ügyelve arra, hogy mindig legyen rajta elegendő folyadék, egészen addig, míg a rizs puhulni nem kezd (15 perc).
2. Amíg a rizs puhul, a maradék olajon megpirítjuk a vargányát, majd a rizshez adjuk a vajjal, a főzőtejszínnel és a parmezánnal együtt. Ha túl száraznak látszik a rizottó, adjunk hozzá kevés fehérbort vagy levest. A tökéletes krémes állagot az edény mozgatásával lehet elérni, tehát lehetőleg ne kanállal kevergessük az utolsó fázisban, hisz úgy csak összetörjük a rizs szemeket. Pirítsunk fokhagymát a tetejére!

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 420 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com