Napi recept: Tonhalas saláta

Hozzávalók 4 személyre:
12 szem piros retek
12 szem apró paradicsom
4 szál zöldhagyma
1 szárzeller
1 fej jégsaláta
2 tonhalkonzerv

Az öntethez:
6 főtt tojás
1 ek. mustár
3 ek. fehérborecet
1 dl olívaolaj

Elkészítés:
1. A salátákat, a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A piros retket, a paradicsomot mérettől függően félbe vagy négybe vágjuk. A hagymát apróra, a zellert vékony csíkokra aprítjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük.
2. Az öntethez a tojásokat meghámozzuk. Kiszedjük a sárgáját (a fehérjét a salátához félretesszük), áttörjük, hozzáadjuk a mustárt, az ecetet, és jól kikeverjük. Az olajat vékony sugárban, lassan hozzá csurgatjuk, miközben gyorsan keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Más salátákhoz is finom.)
3. A tojásfehérjét kis kockákra aprítjuk, összekeverjük a zöldségekkel, majd az öntettel. A tonhalat lecsepegtetjük, majd kíméletesen belekeverjük a salátába, és tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc
1 adag: 420 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com