Napi recept: Szilvás csirkecomb kókuszos jázminrizzsel

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkecomb
2 tk. kínai ötfűszerkeverék
2 szem csillagánizs
3 ek. szójaszósz
1 rúd fahéj
1 tk. szárított chili
1 ek. barna cukor
16 szem szilva
1 ek. fehérborecet
A körethez:
20 dkg jázminrizs
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. Nagy üveg- vagy porcelántálban összekeverjük a fűszereket, a cukrot és alaposan megforgatjuk benne a csirkecombokat. A tálat lefedjük, és a húst a hűtőben egy éjszakán át hagyjuk pácolódni.
2. Másnap a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A húst a pácolós tálban vagy tepsibe áttéve kb. 35 percig sütjük.
3. Közben a szilvákat megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Az ecettel összekeverjük, és a már majdnem megsült combokra halmozzuk. A sütőt 170 °C-ra visszavesszük, és a húst további kb. 15 perc alatt készre sütjük, ez idő alatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz.
4. Amíg elkészül a hús, a rizst másfélszeres vízben megfőzzük (kb. 20 perc). A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben, szárazon megpirítjuk, majd a kész rizsre szórjuk. A sült csirkével tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 480 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

Recept: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com