Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag leveles tészta (250 g)
15 dkg reszelt sajt
15 dkg bacon vagy sonka
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
1. A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 25 x 40 cm-es téglalappá. Keresztben kettévágjuk, majd a két egyforma tésztalapot egymásra fektetjük. Ráteszünk egy nagy tányért, a tányér mentén körbevágjuk, és kettészedjük a lapokat.
2. Az első kerek lapot sütőpapírral bélelt tepsire tesszünk, majd megszórjuk reszelt sajttal és kockákra vágott baconnel, majd rátesszük a másik tésztakorongot. Kicsit összenyomkodjuk.
3. A tészta közepére teszünk egy kisebb poharat, majd a pohár szélétől a tészta pereméig bevágjuk a lapokat. Az így kapott „szélkerék” szárait kétszer megcsavarjuk, majd lekenjük tojással, és 180 °C-on készre sütjük.
4. Bármilyen mártogatóssal kínálhatjuk, és megszórhatjuk még magokkal is. A tölteléket is variálhatjuk feta sajttal, aszalt paradicsommal, kolbásszal.
Munka: kb. 30 perc
fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 680 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Fotó: RAS / Recepttár