Napi recept: Sütés nélküli almás-diós pite

Hozzávalók 8 szelethez:
A tésztához:
25 dkg dió
25 dkg aszalt datolya
A töltelékhez:
3 zöldalma (szeletelt)
1 citrom leve
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
2 ek. méz
1 dl almalé
3 db lapzselatin

Elkészítés:
1. A datolyát kimagozzuk, mixerbe tesszük a dióval együtt és durvára mixeljük. Belenyomkodjuk a 20 centis kapcsos tortaformába úgy, hogy a peremére is jusson kb. 2 cm magasan. A hűtőszekrényben pihentetjük addig, amíg elkészítjük a tölteléket.
2. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát vékony szeletekre vágjuk. Serpenyőbe helyezzük az almaszeleteket, hozzáadjuk a citrom levét, a fűszereket, a mézet, az almalevet, 4 dl vizet, és 10 percig főzzük közepes lángon.
3. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk kb. 5 percre, vagy amíg meglágyul. Az almát leszűrjük, a levét felfogjuk, és felére beforraljuk. A zselatint kinyomkodjuk, és felolvasztjuk a lében. Hagyjuk kicsit hűlni.
4.Az almát szétterítjük a diós-datolyás kérgen és ráöntjük a levet. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd felvágjuk és tálaljuk. Tálalásnál mazsolával díszíthetjük, illetve az almához is szórhatunk főzés közben.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 340 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com