Napi recept: Sült csirkemell lecsómártással

Hozzávalók 4 személyre:
4 bőrös csirkemellfilé
4 mk. sült csirke fűszersó)
4 ek. olaj
A lecsómártáshoz:
1 fej vöröshagyma
30 dkg sárga húsú zöldpaprika
20 dkg paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
A lepénykenyérhez:
25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
3 ek. olívaolaj
1 kk. só

Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, sóval, borssal, a fűszersóval ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal és lefóliázva hűtőben 1órát pácoljuk.
2. A lepénykenyérhez a rozsliszthez hozzáadjuk az olívaolajat, a sót és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Lefóliázva a hűtőben ezt is 1 órát pihentetjük.
3. Amíg a hús pácolódik és a tészta pihen, a vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a paprikát, a paradicsomot megmossuk, kimagozzuk, kicsi kockákra daraboljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
4. A pácolt csirkemelleket forró serpenyőbe tesszük a pácoló olajjal együtt és lefedve közepes tűzön pirosra sütjük oldalanként kb. 8 perc alatt, hogy a közepe szaftos maradjon. Kiszedjük.
5. A mártáshoz az olajon a vöröshagymát megfuttatjuk, rászórjuk a paprikát, a paradicsomot, sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, meglocsoljuk 1,5 deci vízzel és közepes tűzön 4-5 perc alatt sűrű mártás állagúra pároljuk.
6. A lepényekhez a tésztát dió nagyságú darabokra vágjuk, kigömbölygetjük, lisztezett deszkán késfok vastagra kinyújtjuk és forró serpenyőben szárazon, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Tálaláskor a lecsómártást tányérra szedjük, ráfektetjük a csirkemellet és mellé vagy külön kínáljuk hozzá a lepénykenyeret.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 590 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com