Napi recept: Spagettifészkek

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg gomba
1-1 piros és sárga húsú paprika
5 dkg bacon
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 ek. felaprított vegyes zöldfűszer
25 dkg spagetti
1 nagy golyó mozzarella sajt

Elkészítés:
1. A gombát megtisztítjuk, vékony fél szeletekre vágjuk. A paprikákat is megmossuk, húsukat kis kockákra vágjuk. A bacont vékony csíkokra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
2. Az olajat mélyebb edényben felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikákat, felforraljuk, beleszórjuk a fűszereket, pár percig pirítjuk.
3. Közben a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A tésztát villával feltekerjük, azaz fészekké alakítjuk. Kiolajozott tűzálló tálba rakosgatjuk – még jobb, ha kiolajozott muffinsütőben készítjük – ráöntjük a mártást, ráreszeljük a sajtot, és a sütőben 8-10 percig pirítjuk. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 495 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com