Napi recept: Sonkás kölesrizottó

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg húsos füstölt sonka
1 cs. petrezselyem
2 ek. olaj
20 dkg köles
3 dl zöldségleves, kockából
20 dkg fagyasztott kékáfonya

Elkészítés:
1. A sonkát kisebb kockákra daraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra aprítjuk. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a sonkakockákat megpirítjuk benne. Rászórjuk a kölest, felöntjük 2 dl felforrósított zöldséglevessel és kevergetve, kis lángon félpuhára főzzük.
2. Ekkor rászórjuk az áfonyát (fagyosan), a petrezselyemmel, sóval, borssal, ízesítjük, a levét többször kevés zöldséglevessel pótoljuk és készre főzzük, hogy szaftos legyen. Forrón kínáljuk.
3. A kölesrizottót kínálhatjuk főételként, de sült húsok mellé köretnek is. Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk még reszelt parmezán sajttal, morzsolhatunk rá márványsajtot, esetleg megszórhatjuk tépett mozzarellával.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 635 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com