Napi recept: Snidlinges gombaleves galuskával

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg csiperkegomba
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 ek. vaj
1 csokor petrezselyem
fél csokor felaprított snidling
A galuskához:
1 ek. vaj
1 tojás
3 ek. liszt
fél csokor felaprított snidling

Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát felszeleteljük, a répákat kis darabkákra vágjuk. A petrezselymet, az összes snidlinget leöblítjük, apróra vágjuk.
2. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a sárga- meg a fehérrépát. Felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, majd beletesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és 10 percig kis lángon főzzük.
3. Közben a galuskához kikeverjük a vajat a tojással, majd beledolgozzuk a lisztet, egy csipet sót és a snidlinget. A galuskákat kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe, és lassan, 10 perc alatt összefőzzük. Végül beleszórjuk a levesbe petrezselymet és a snidlinget, egyet forralunk rajta és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 185 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

Recept: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com