Napi recept: Serpenyős karaj, grúz diós céklával

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg cékla
10 dkg dióbél
1 marék petrezselyem
1 ek. balzsamecet
4 gerezd fokhagyma
A húshoz:
4 szelet karaj
10 dkg darált dió
2 ek olaj

Elkészítés:
1. A céklát alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-os sütőben 45-50 perc alatt puhára sütjük. Amikor egy kicsit kihűlt, meghámozzuk.
2. A céklát késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a dióbelet, a petrezselymet, a balzsamecetet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedaráljuk. A hűtőbe tesszük.
3. A karajt sózzuk, borsozzuk, és a darált dióban megforgatjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát megsütjük. Gombócokat formázunk a céklamasszából, és a húst azzal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 765 kcal

Fotó: RAS / Recepttár

Vasárnap: desszert

Mogyorós kinder bueno
Házilag is finom

A2561.

Hozzávalók kb. 12 szelethez
A tésztához:
20 dkg földimogyoró (pirított, sótlan) + a díszítéshez
6 tojásfehérje (a sárgája krémbe kerül)
6 ek. cukor
1 ek. olaj
2 ek. liszt
2 ek. kekszmorzsa
1/2 tasak sütőpor
25 dkg mogyorókrém
A krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
3 ek. rétesliszt
6 tojássárgája
5 dl tej
3 ek. cukor
15 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
Az összeállításhoz:
35 dkg háztartási keksz
3 dl tej (langyos)
A tetejére:
2 dl tejszín
1/2 tasak habfixáló
5 dkg csokoládé

Elkészítés:
1. A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojások sárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a mogyorót kicsit összevágjuk. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőlapos tepsire (35 x 25 cm) borítjuk, és megszórjuk a mogyoróval.
A sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és a még meleg tésztára rákenjük a mogyorókrémet.

3. A cukrot a margarinnal habosra keverjük és a kihűlt pudingos krémhez adjuk. Megfelezzük, és az egyik részébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.

4. Összeállítjuk a süteményt: a mogyorós-nutellás alapra a langyos tejbe forgatott keksz kerül, rá sima pudingos krém, ismét langyos tejbe forgatott keksz, majd a csokis krém. KB. 3 órára a hűtőbe tesszük, ezalatt a keksz átpuhul és a krém kidermed. Tálalás előtt a tejszínt a habfixálóval felverjük, a tésztára kenjük, megszórjuk mogyoróval és a lereszelt csokoládéval. 


Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva
1 szelet: 340 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com