Napi recept: Serpenyős gnocchi spárgával

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg zöld spárga
2 kápiapaprika
1 cs. zöldhagyma
4 ek. olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
A gnocchihoz:
50 dkg burgonya
5 dkg liszt

Elkészítés:
1. A gnocchihoz héjában puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, meghámozzuk, alaposan összetörjük, kihűtjük. Összedolgozzuk a liszttel, kevés sóval. A tésztát lisztezett deszkán kb. 2,5 cm átmérőjű rudakká sodorjuk. Kb. 2 cm-es darabokra felvágjuk, és bő, forró, sós vízben kifőzzük.
2. A spárgát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. A kápiát megmossuk, húsát felcsíkozzuk, a zöldhagymát megtisztítjuk, fehér részét felkarikázzuk.
3. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, hozzáadjuk a zöldségeket, pár percig kevergetjük, míg megpuhulnak. Ezután hozzákeverjük a gnocchit is, és kevergetve kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A reszelt parmezánnal megszórva frissen tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: 1 óra múlva
1 adag: 355 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com