Hozzávalók 4 személyre
15 dkg húsos szalonna
1 nagy kerek camembert
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb (rozs)cipó
5 dkg vaj
Elkészítés:
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. A sajtot csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
2. A kenyeret 2 centinként keresztben és hosszában is bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen. A cipó réseibe dugdossuk a sajtot, a szalonnakockákat.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a fokhagymát, a petrezselymet, és a kenyérre locsoljuk. A sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 610 kcal
Tipp: A bevagdosott kenyérbe dugdoshatunk gombaszeleteket, paprikacsíkokat is. Természetesen más sajttal is kipróbálhatjuk. A snidling sem árthat neki!
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!
Fotó: RAS / Recepttár