Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet lazac (40 dkg)
1 cs. zöldhagyma
4 ág kakukkfű és rozmaring
4 zsályalevél
1 ek. olívaolaj
3 dl rozé
A körethez:
40 kg burgonya
2 ek. vaj
30 dkg fagyasztott zöldbab
1 dl light tejszín
2 ek. reszelt parmezán
1 citrom leve
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halat megmossuk, leszárítjuk, ha van benne szálka, csipesszel kihúzzuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk. A körethez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, tökgyalun hajszálvékonyra szeleteljük.
2. A krumplit cserépszerűen sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ráforgácsoljuk a vajat, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
3. A zöldbabot sós forró vízben néhány perc alatt puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk.
4. Az olajat serpenyőben felmelegítjük, és rádobjuk a zöldhagymát és a fűszernövényeket. Ahogy illatozni kezdenek, felöntjük a rozéval, és amikor forr, beletesszük a lazacszeleteket. 5-8 perc alatt készre pároljuk. A halszeleteket kivesszük.
5. A rozés serpenyőbe öntjük a tejszínt, a felére forraljuk, majd beletesszük a parmezánt és a citrom levét. A lazacot a burgonyaropogóson tálaljuk, a zöldbabbal, és a szósszal meglocsoljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 430 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár