Hozzávalók 4 személyre:
1,5 dl tej
1 dl 30%-os tejszín
3 ek. vaníliás cukor
10 dkg piros ribizli
1 csomag színtelen tortazselé por
4 ek. cukor a karamellhez
Elkészítés
1. A ribizlit leszemezzük, megmossuk. A tejet a tejszínnel, a cukorral felforraljuk, feloldjuk benne a tortazselé port, hozzáadjuk a ribizli kétharmadát és vízzel kiöblített, 4 egyadagos formába szedjük. Kihűtjük, hűtőben megdermesztjük.
2. A cukrot 1 evőkanál vízzel, rázogatva közepes tűzön kicsit erősebb barnára karamellizáljuk, 1-2 percig hűtjük, és evőkanállal össze-vissza sütőpapírra locsoljuk. Hagyjuk megdermedni, nagyobb darabokra törjük.
3. A panna cottát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, tányérra borítjuk, levesszük a formát, finoman belenyomjuk a karamelldarabot és a maradék ribizlivel díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
1 adag: 230 kcal
Tipp
A panna-cottát készíthetjük 2,5 deci 10 %-os főzőtejszínből is, és eperrel, málnával, szederrel vagy áfonyával. Az adagolásnál figyeljünk, hogy mindegyik formába egyenletesen kerüljön gyümölcs.
Fotó: RAS / Recepttár