Napi recept: Rétegzett saláta

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej jégsaláta
40 dkg sárgarépa
10 dkg póréhagyma
20 dkg uborka
40 dkg pulykamell
2 ek. olaj
ízlés szerint chili paprika
Az öntethez:
4 dl tejföl
2 ek. mustár
4 ek. fehérborecet
1 csipet cukor

Elkészítés:
1. A salátát, a répát, a hagymát, az uborkát megtisztítjuk, megmossuk. A salátát összetépkedjük, a répát tisztító segítségével vékony lapokra, a hagymát és az uborkát fél karikákra vágjuk.
2. Az öntethez összekeverjük a tejfölt a mustárral, az ecettel, és sóval, borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük, félretesszük. Üvegtálba rétegezzük az összevágott saláta-anyagokat, a rétegeket meglocsoljuk az öntettel.
3. A húst, ha szükséges, lehártyázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Forró olajon 3-4 perc alatt megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit, ha szeretjük a csípőset. A húst a saláta tetejére halmozzuk, tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag 250 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com