Napi recept: Rakott karfiol

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg karfiol
1 zöldség- vagy húsleveskocka
2 tojás
3 dl tejföl
1 ek. felaprított petrezselyem
20 dkg sonka vagy bacon
1 ek. zsemlemorzsa
1 ek. vaj
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés
1. Nagyobb edényben vizet forralunk a karfiolfőzéshez a leveskockával. A karfiolt megtisztítjuk a leveleitől, a kis rózsákra szedjük, majd a már lobogó vízben 10 percig főzzük, utána leszűrjük.
2. Amíg a karfiol fő, a tojásokat kissé felverjük, összekeverjük a tejföllel, és a petrezselyemmel, sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A sonkát kockákra vágjuk.
3. Hőálló tálat vagy kisebb tepsit jól kivajazunk, majd az alját és az oldalát is megszórjuk a zsemlemorzsával. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Beletesszük, egymás mellé a karfiolrózsákat, megszórjuk a sonkával. Ráöntjük a tojásos tejfölt, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a teteje szép rózsaszínűre pirul. Amikor kész, frissen-forrón tálaljuk. Külön kínálhatunk még tejfölt hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 445 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com