Hozzávalók 4 személyre:
2 tasak gyorsrizs
3 nagyobb karalábé
2 ek. olívaolaj
50 dkg darált hús
1 mk. provence-i fűszerkeverék
1 késhegynyi morzsolt tárkony
3 tojás
4 dl tejföl
Elkészítés:
1. A rizst sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és kihűtjük. A karalábékat megtisztítjuk, egészben gőzpárolóban (vagy kevés vízben) félig megpároljuk. Ezután leszűrjük, vékony karikákra vágjuk.
2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, morzsásra pirítjuk rajta a darált húst, sóval, borssal, a provence-i fűszerrel és a tárkonnyal ízesítjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat a tejföllel kikeverjük. Kb. 20 x 30 cm-es tűzálló tálba rétegezzük a karalábét, a rizst meg a húst, a rétegeket a tojásokkal elkevert tejföl felével meglocsoljuk. A tetejére karalábé és a maradék tejföl kerüljön. A sütőben addig sütjük, amíg szép barna lesz a teteje (kb. 45 perc). Tálaláskor tejfölt adhatunk még hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 470 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Fotó: RAS / Recepttár