Napi recept: Őrületes almatorta

Hozzávalók 8 szelethez:
15 dkg liszt
15 dkg zabpehely
8 dkg darált mogyoró
1 tk. sütőpor
2 ek. puha vaj
25 dkg krémtúró
2 ek. barna cukor
2 ek. tejföl
1 tojásfehérje
2 ek. baracklekvár
1 tk. fahéj
2 alma

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a darált mogyorót és a sütőport. Felhabosítjuk a vajat a túró felével, hozzáadjuk a cukrot. Lassan beledolgozzuk a lisztes keveréket, és összegyúrjuk, majd egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába simítjuk. A sütőben 10 percig sütjük.
2. Közben összekeverjük a maradék túrót a tejföllel, tojásfehérjével, a lekvárral és a fahéjjal. Az almát megmossuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A túrós keveréket rákenjük a tésztára, körkörösen elrendezzük az almaszeleteket, és további 25 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 320 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com