Hozzávalók 8 szelethez:
20 dkg sütőtök (tisztított hús)
1 bio narancs (leve és reszelt héja)
4 tojás
5 ek. cukor
5 ek. rizsliszt
1 tk. sütőpor
A tetejére:
15 dkg porcukor
1 bio narancs reszelt héja
1 citrom
Elkészítés:
1. A sütőtököt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a narancs levében, a narancs lereszelt héjával puhára főzzük.
2. Kibélelünk sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és sütőport, majd a kihűlt tököt. A tojásfehérjét habbá felverjük, és összeforgatjuk a tökös masszával. A formába simítjuk, és pirosra sütjük. Szivacsos szerkezetű, nagyon könnyű, puha tésztája lesz.
3. A tetejére a porcukrot elkeverjük a reszelt narancshéjjal. Annyi citromlevet csöpögtetünk hozzá, hogy sűrű bevonatot kapjunk. Rálocsoljuk a tortára. Hűtőbe tesszük tálalásig.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 180 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!
Fotó: RAS / Recepttár