Napi recept: Mustáros hús sütőtök lapcsánkán

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet szűzpecsenye vagy bélszínérme
4 kk. mustár
4 ek. olaj
A sütőtökös lapcsánkához:
50 dkg sütőtök
1 tojás
2 ek. liszt
5 ek. olaj a sütéshez
A pirított gombához:
15 dkg friss shiitake gomba
1 kis fej vöröshagyma
4 ek. olívaolaj
3 szál kakukkfű
1 kis cs. petrezselyem

Elkészítés:
1. A húst lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk, tenyérrel kicsit meglapítjuk, majd sóval, borssal, a mustárral ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva 1 éjszakát hűtőben pácoljuk.
2. A gombát alaposan megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, a forró olívaolajon megfuttatjuk, majd rászórjuk a gombát, sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel, petrezselyemmel ízesítjük, és magas tűzön megpirítjuk.
3. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, nagy lyukú reszelőn keverő tálba reszeljük, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. a sütőtökös masszából 1-1 evőkanálnyit a forró olajba teszünk és az evőkanállal kerek formájúra lapítjuk.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A pácolt húsokat forró serpenyőben, a saját pácoló olajával pirosra sütjük, tepsibe átrakjuk, és a sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük, hogy rózsaszínes maradjon a közepe. Tálaláskor a sült lapcsánkákat tányérra tesszük, ráfektetjük a húst, és rászórjuk a pirított gombát. Forrón kínáljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 650 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com