Napi recept: Mézes-mustáros kacsamell barackkal

Hozzávalók 4 személyre:
8 burgonya
2 kacsamell
8 szem sárgabarack
4 ág rozmaring
A sziruphoz:
1,5 dl narancslé
2 ek. méz
2 ek. ketchup
2 ek. dijoni magos mustár

Elkészítés:
1. A körethez a burgonyát megmossuk, és héjában kb. 10 perc alatt előfőzzük, alufóliába csomagoljuk. A kacsamellet megtisztítjuk a bőrétől, és 2×4 centis csíkokat vágunk belőle. sózzuk, borsozzuk. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk.
2. Közben a narancslét felére beforraljuk, hozzáadjuk a mézet, a ketchupot, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt szirupos állagúra főzzük. Félretesszük.
3. Minden kacsamellcsík közepébe fél sárgabarackot és darabka rozmaringot teszünk és feltekerjük. Így húzzuk nyársra, egymás mellé hármat, majd bevonjuk a sziruppal. A nyársakat felforrósított grillen oldalanként 6 percig sütjük úgy, hogy közben folyamatosan kenegetjük a sziruppal. A burgonyákat a nyársak mellet megsütjük. A kacsamellnek belül “rozénak” kell maradnia, ne süssük túl. A fóliában sült burgonyával tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 470 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com