Hozzávalók 8 szelethez:
A tésztához:
4 dkg gyömbér
15 dkg darált keksz
1 ek. cukor
5 dkg vaj
1 nagy tojásfehérje
A krémhez:
3 lapzselatin
7 dl görög joghurt
5 ek. méz
15 dkg ribizli
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Kivajazzuk egy 22 cm-es piteformát. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Konyhai robotgép segítségével összekeverjük a kekszet a gyömbérrel, a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a vajat, a tojásfehérjét és addig gyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk.
2. A tésztát körlappá nyújtjuk, és a piteformába terítjük úgy, hogy a forma peremére is jusson. A sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
3. A lapzselatint vízbe áztatjuk, ha megpuhult kinyomkodjuk és felolvasztjuk. Összekeverjük a joghurtot a mézzel, hozzáadjuk a zselatinlapokat. A tésztát kiemeljük a formából, belesimítjuk a krémet, és megszórjuk ribizlivel. Egy órára a hűtőbe tesszük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 290 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: RAS / Recepttár