Napi recept: Mexikói chilis tészta

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg spagetti
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
4 ek. olívaolaj
1 konzerv darabolt paradicsom
1 mk. szárított oregánó
2 avokádó
5 dkg feta sajt

Elkészítés:
1. A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
2. Közben a hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A chilit megmossuk, felszeleteljük (ha kevésbé csípősen szeretjük, vágjuk ki a magjait).
3. Az olaj felét felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Ráöntjük a paradicsomot, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, beleszórjuk a chilit is. Erős tűzön 10 percig főzzük.
4. Az egyik avókádót meghámozzuk, húsát kis kockákra daraboljuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát összeforgatjuk a paradicsomos szósszal, az avokádóval, a maradék olajjal. Hőálló tálba öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 15 percig pirítjuk.
5. A maradék avokádót is meghámozzuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk. Tálaláskor a tésztára fektetjük, rámorzsoljuk a feta sajtot. Megszórjuk frissen őrölt borssal.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 665 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com