Napi recept: Meglepetés bomba

Hozzávalók 8 darabhoz:
A tésztához:
25 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő vagy 2 dkg friss
0,5 dl olaj + a kenéshez
1 dkg só
1,5 dl langyos víz

A töltelékhez:
4 szelet bacon
2 tojás
20 dkg reszelt cheddar sajt
3 ek. apróra vágott snidling
2 ek. olaj
kb. 1 ek mag a szóráshoz (mák, szezámmag, lenmag)

Elkészítés
1. Előző este a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és alaposan kidagasztjuk, kiolajozott tálba tesszük, a tésztát is lekenjük olajjal, és a duplájára kelesztjük. .
2. A tésztát 8 cipóra vágjuk, átgyúrjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A bacont ropogósra pirítjuk, összetördeljük. Hagyományos módon elkészítjük a tojásból a rántottát, és ízlés szerint fűszerezzük.
3. Minden tésztadarabot kézzel kilapítunk, a közepébe teszünk rántottát, bacont, sajtot és snidlinget. A széleit összecsípjük, gombóccá gyúrjuk.
4. A gombócokat kiolajozott hőálló tálba, vagy tortaformába tesszük. Akkora formát válasszunk, amibe lazán beleférnek a gombócot, mert sütés közben nőni fognak. A gombócokat olajjal lekenjük, majd maggal megszórjuk. A sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 280 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com