Napi recept: Meggyel töltött húsgolyók

Meggyel töltött húsgolyók

Hozzávalók 16 darabhoz:
1 szikkadt zsemle
1 dl tej
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 zsályalevél
2 ág rozmaring
16 szem meggy
50 dkg darált pulykahús
1 tojás
20 szem tisztított tökmag
4 ek. olaj
A szószhoz:
1 dl almalé
4 ek. meggyszörp

Elkészítés:
1. A zsemlét a tejbe beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, a zöldfűszereket leöblítjük, és mindet apróra vágjuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.
2. A húst nagy keverőtálba tesszük, hozzámorzsoljuk a kicsavart zsemlét. Beletesszük a tojást, a hagymát, a zsályát, és a rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük. A masszából gombócokat formázunk, mélyedést csinálunk a közepükbe, beleültetünk 1-1 szem meggyet, annak közepébe pedig, a mag helyére, egy szem tökmagot. A húsgombócokat serpenyőben, a forró olajon kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
3. A szószhoz a maradék tökmagot felaprítjuk. Kis edényben megmelegítjük az almalevet a meggyszörppel, sózzuk, borsozzuk, cayenne-i borsot is adhatunk hozzá. Kb. 6 perc alatt szirup sűrűségűre főzzük, majd belekeverjük az aprított tökmagot. A húsgombócokat az öntettel tálaljuk.
Friss salátaféléket is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 20 perc
1 adag: 550 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com