Napi recept: Márványtorta

Hozzávalók 8 szelethez:
5 tojás
15 dkg cukor
5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
8 ek. liszt
3 ek. kókuszreszelék
10 dkg ribizlilekvár
vaj, kókuszreszelék a formához

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
2. Ezután elfelezzük a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, a másik felébe pedig a ribizlilekvárt.
3. Végül egy kerek kapcsos 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, beszórjuk kókuszreszelékkel és kanalanként váltakozva beleszedjük a kétfajta tésztát. A sütőben, kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
4. Ha elkészült rácsra borítva kihűtjük, és cikkekre vágva tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral és ribizlivel díszíthetjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 265 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com