Napi recept: Márványos kockák szőlővel

Hozzávalók 8 szelethez:
30 dkg szőlő (vegyes színű)
3 tojás
5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 cs. sütőpor
20 dkg liszt
kb. 1 dl tej
1 ek. kakaópor
vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A szőlőket leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük.
2. A tojásokat a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Elfelezzük, a massza egyik részbe belekeverjük a kakaóport.
3. A tepsibe beleszedjük a fehér tésztát, elsimítjuk. A kakaós tésztából, evőkanállal, több halmot teszünk rá. Kicsit elsimítjuk, kirakjuk a tetejét a szőlőszemekkel. Ízlés szerint megszórhatjuk csokoládéforgáccsal is, hogy sülés közben ráolvadjon. A sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, éles késsel nagyobb darabokra vágjuk, és megszórjuk vaníliás porcukorral.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 235 kcal

Tipp: Ha a sárga és a kakaós masszát nem keverjük össze, szép márványos lesz a sütemény, érdemes villával sütés előtt belehúzni néhányszor.

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

Recept: RAS / Recepttár / Liptai Zoltán
Fotó: Balogh Tamás



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com