Napi recept: Mangós-joghurtos pohárkrém

Hozzávalók 8 személyre:
10 dkg étcsokoládé + egy kevés a díszítéshez
1 dl tejszín
2 db friss mangó
5 ek. porcukor
5 dl görög joghurt
1 zacskó habfixáló
8 babapiskóta

Elkészítés:
1. A csokoládét a tejszínnel együtt vízgőz felett felolvasztjuk, és addig kevergetjük, míg kicsit besűrűsödik. Hagyjuk langyosra kihűlni.
2. A mangót meghámozzuk, feldaraboljuk és a porcukor felével összeturmixoljuk.
3. A joghurtot egy lábosban felmelegítjük (figyeljünk, hogy ne forrjon) a porcukor másik felével és a habfixálóval.
4. A babapiskótát 3-4 darabra törjük, magas poharakba halmozzuk a csokis krémmel. A mangópép kétharmadát rákanalazzuk. Végül ráöntjük a még langyos joghurtos krémet. A tetejére szedjük a maradék mangópürét. A hűtőben hagyjuk pihenni 1-2 órát, majd tálaláskor ízlés szerint mangóval, csokoládéval vagy kókusz forgáccsal is díszíthetjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 325 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com