Napi recept: Málnás keksztorta

Hozzávalók kb. 8 szelethez:

Az alaphoz:

30 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
10 dkg margarin vagy vaj
2 dl narancslé

A krémhez:

1 l tej
3 cs. vaníliás pudingpor
1 ek. keményítő
20 dkg cukor
20 dkg margarin vagy vaj
2 doboz jaffa keksz/narancsos keksz
30 dkg málna

A tetejére: tejszín, csokiforgács

Elkészítés:

1. A krémhez a tejben megfőzzük pudingokat a keményítővel és a cukorral, majd
hozzáadjuk a margarint. Mikor kihűlt, habosra keverjük.

2. Az alaphoz kézzel összegyúrjuk a hozzávalókat, annyi narancslét adunk hozzá, hogy
nyújtható masszát kapjunk. A tésztát belenyomkodjuk egy 20 cm átmérőjű
tortaformába.

3. Az alapot megkenjük kevés krémmel, majd rárakosgatjuk a narancsos kekszet a csokis
felével lefelé. A málnát leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, és a kekszre szórjuk.
Rákenjük a maradék krémet, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Tejszínnel és csokiforgáccsal
díszítjük.

Recept/fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com