Hozzávalók kb. 8 szelethez:
Az alaphoz:
30 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
10 dkg margarin vagy vaj
2 dl narancslé
A krémhez:
1 l tej
3 cs. vaníliás pudingpor
1 ek. keményítő
20 dkg cukor
20 dkg margarin vagy vaj
2 doboz jaffa keksz/narancsos keksz
30 dkg málna
A tetejére: tejszín, csokiforgács
Elkészítés:
1. A krémhez a tejben megfőzzük pudingokat a keményítővel és a cukorral, majd
hozzáadjuk a margarint. Mikor kihűlt, habosra keverjük.
2. Az alaphoz kézzel összegyúrjuk a hozzávalókat, annyi narancslét adunk hozzá, hogy
nyújtható masszát kapjunk. A tésztát belenyomkodjuk egy 20 cm átmérőjű
tortaformába.
3. Az alapot megkenjük kevés krémmel, majd rárakosgatjuk a narancsos kekszet a csokis
felével lefelé. A málnát leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, és a kekszre szórjuk.
Rákenjük a maradék krémet, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Tejszínnel és csokiforgáccsal
díszítjük.
Recept/fotó: RAS / Recepttár