Hozzávalók 4 személyre:
1 fej karfiol
3 ek. olívaolaj
2 ek. szezámmag
4 db makrélafilé (vagy más halfilé)
2 lime vagy citrom
1 kis csokor kakukkfű
4 szál rozmaring
1 db gránátalma
Elkészítés:
1. A karfiolt megtisztítjuk, apróra összevagdaljuk. Felmelegítjük az olívaolaj felét egy serpenyőben, a karfiolmorzsát közepes lángon 4-5 percig pirítjuk rajta, megsózzuk. Hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet, és amikor elpárolgott, hozzákeverjük a szezámmagot, átpirítjuk.
2. A makrélafiléket megsózzuk, majd serpenyőben, a maradék olívaolajon mindkét oldalát megsütjük, úgy, hogy mellé tesszük a félbevágott citromot vagy lime-ot, kevés kakukkfüvet, rozmaringot.
3. Tálalásnál tányérra tesszük a karfiolmorzsát, megszórjuk gránátalmamagokkal. Ráfektetjük a húst, tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 370 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Recept: RAS / Recepttár