Napi recept: Mákos levél pekándióval

Hozzávalók kb. 24 szelethez:
25 dkg készen kapható leveles tészta
3 dl tejszín
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
30 dkg darált mák
1 ek. gríz
2 tojás
1 narancs reszelt héja
2 ek. barna cukor
10 dkg (pekán)dió

Elkészítés:
1. A leveles tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük. Ha fagyasztott, előbb hagyjuk kiengedni. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. Hozzákeverjük a mákot és a grízt, simára dolgozzuk, félrehúzzuk, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a tojásokat és a reszelt narancshéjat belekeverjük.
2. A leveles tésztát 4 mm vékonyra kinyújtjuk, vékonyan megszórjuk barna cukorral, nyújtófával meghengergetjük, hogy a cukor jól beletapadjon, majd elfelezzük. Az egyik lapot megfordítva sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, hogy a cukros felével legyen lefelé. Rákenjük a máktölteléket, ráhelyezzük a másik lapot a cukorral felfelé, majd a hűtőben pihentetjük fél órát.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát egyenlő részekre felkockázzuk, mindegyikre 1-1 pekándiót teszünk. Befedjük szilikonlappal vagy egy másik sütőpapírral és nyomtatéknak tepsit teszünk a tetejére, és a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
4. Kivesszük a süteményt, leemeljük róla a tepsit, majd a szilikont (lehúzzuk a sütőpapírt), és késsel óvatosan elválasztjuk egymástól a szeleteket.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 221 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com