Napi recept: Lecsós sertéscomb puliszkával

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertéscomb
1 nagyobb vöröshagyma
30 dkg paprika
10 dkg paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
1 ek. pirospaprika
A puliszkához:
30 dkg kukoricadara
15 dkg juhtúró
2 dl tejföl

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. A szalonnát apróra vágjuk és egy nagyobb edényben zsírján lepirítjuk.
2. A szalonnára dobjuk a húst, és addig kevergetjük, amíg kifehéredik. Ekkor rászórjuk a vöröshagymát, ha üvegesre sült, megsózzuk és meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsom- és paprikacikkeket, majd lefedve puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A puliszkához egy liter sós vizet forralunk. Folyamatosan kevergetve lassan beleszórjuk a kukoricadarát. Néhány percig főzzük, majd duzzadni hagyjuk.
4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kész puliszkát kivajazott tűzálló tálba simítjuk. Rámorzsoljuk a juhtúrót, meglocsoljuk a tejföl felével. Rásimítjuk a lecsót, a maradék tejfölt, és a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 920 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com