Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy szelet pulykamellfilé
1 nagy körte
10 dkg gorgonzola vagy márványsajt
8 vékony szelet bacon
1 marék dióbél
1 cs. vegyes zöld saláta
3 ek. olaj
1 ek. citromlé
Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk mindkét oldalát. A körtét meghámozzuk és lereszeljük. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük.
2. A húst kiterítjük, egyenletesen rászórjuk a körtét, tördelünk rá sajtot és feltekerjük. Baconnel körbetekerjük és kötözővel jól átkötjük. Üvegtálba helyezzük és lefedve a sütőben 30 percig sütjük. Ezt követően a hőmérsékletet felemeljük 180 °C-ra és további 10 percig sütjük.
3. A diót bevonatos, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. A salátát tálba helyezzük. Az olajat a citromlével összekeverjük és a salátára öntjük, összeforgatjuk, majd megszórjuk a dióval. A megsült, kicsit pihentetett húst kettévágjuk és a salátával tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 580 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Recept: RAS / Recepttár
Recept-fotó: Terei-Vigh Kriszti