Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg mascarpone
12 szem kakaós keksz
20 dkg málna + a díszítéshez
2 ek. porcukor
1 dl habtejszín
1 csésze (kb. 4 ek.) erős feketekávé
Elkészítés:
1. A hűtőből kivéve a mascarponét hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. A kekszet robotgépben morzsává aprítjuk. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük és 20 dekát turmixgépben pürésítünk. A mascarponét habverővel simára keverjük a porcukorral, a tejszínnel és a hideg kávéval.
2. A fentieket poharakba rétegezzük a következő sorrendben: krém, málnapüré, kekszmorzsa, krém, málnapüré, morzsa, krém. A tetejét málnaszemekkel gazdagon díszítjük. Tálalásig tartsuk a hűtőben.
Munka: kb. 30 perc
1 adag: 510 kcal
Tipp:
Ennél egyszerűbb nyári desszertet álmodni sem lehet! Felnőtteknek kávélikőrrel is készíthetjük.
Fotó: RAS / Recepttár