Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg pulykamell
4 ek. liszt
2 tojás
25 dkg kukoricapehely
2 zsenge karalábé
2 piros alma
1 csokor zöldhagyma
1 csokor petrezselyem
3 ek. olívaolaj
1 ek. méz
1 citrom leve
A sütéshez: olaj
Elkészítés:
1. A húst vékony szeletekre vágjuk, alaposan besózzuk. A húst először lisztbe, majd felvert tojásba, és végül kissé összetört kukoricapehelybe forgatjuk.
2. A karalábét meghámozzuk, és az almát megmossuk, kimagozzuk, a karalábéval együtt vékony szeletekre vágjuk. A zöldhagymát felcsíkozzuk, a petrezselymet felaprítjuk. Az olívaolajat a mézzel és a citromlével elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a salátára öntjük.
3. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A húst egy szeletke citrommal és a petrezselyemmel meghintett salátával tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 450 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: RAS / Recepttár