Hozzávalók 4 fő részére:
40 dkg kígyóuborka
1 zöldpaprika
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. fehérborecet
2-3 ek. olívaolaj
2 ek. vodka
1 nagy csokor friss kapor
Elkészítés:
1. A hozzávalókat alaposan megtisztítjuk, megmossuk, de a kígyóuborka héját nem vágjuk le. Nagyobb darabokra aprítjuk a zöldségeket, és egy turmixgép kelyhébe helyezzük.
2. A zöldségekre öntjük a fehérborecetet, az olívaolajat, valamint a tiszta (ízesítés nélküli) vodkát, és krémesre turmixoljuk. Frissen felaprított kaporral, sóval, borssal ízesítjük. Jégbe hűtve uborkakarikával, kevés tejföllel tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
1 adag: 110 kcal
Fotó: RAS / Recepttár