Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb körte
1 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg darált hús (pulyka)
1 tojás
1 kk. fűszerpaprika
1 mk. őrölt fahéj
1 ek. olaj
Elkészítés:
1. A körtéket megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk, és nagyobb mélyedést vágunk a magház helyére, a körethúst félretesszük. A szárzellert megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Keverőtálba jól összedolgozzuk a darált húst, a tojást, a hagymát, a szárzellert, a fokhagymát, a körtehúst, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fahéjjal és fűszerpaprikával..
3. A masszát a körte mélyedéseibe töltjük. A fél körtéket kiolajozott hőálló tálba helyezzük, és a sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 215 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár