Napi recept: Hóembersütik

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
A kekszhez:
37 dkg liszt
fél tk. só
fél tk. sütőpor
6 dkg holland kakaópor
30 dkg cukor
20 dkg puha vaj
2 tojás

A mázhoz:
20 dkg porcukor
fél citrom leve

A díszítéshez:
2 kocka étcsokoládé

Elkészítés:
1. A keksz száraz hozzávalóit külön összekeverjük. A vajat habosra keverjük a tojással, és a száraz hozzávalókkal fokozatosan összedolgozzuk. Cipóvá gyúrjuk, folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett felületen fél cm vékonyra kinyújtjuk, és háromféle átmérőjű kiszúróval vagy pohárral azonos mennyiségű kört szaggatunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsin 8- 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A mázhoz a porcukrot a citromlével simára keverjük. Sűrűn folyó mázat kell kapnunk, szükség esetén cseppenként adagoljuk hozzá a citromlevet, hogy sűrű, fehér mázt kapjunk. Az étcsokoládét megolvasztjuk.
4. A kihűlt kekszeket megkenjük a fehér mázzal, 3-3 különböző méretűt egymásra teszünk, majd egy fanyárs vagy fogvájó segítségével az olvasztott csokoládéból megrajzoljuk a hóemberek arcát.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 445 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com