Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg harcsafilé (vagy lazac-, pontyfilé, stb.)
2 szál sárgarépa
1 kicsi cukkíni
3 szál zöldhagyma
5 ek. olívaolaj
A paprikamártáshoz:
4 dkg vaj
3 ek. sózott darált paprikakrém
2,5 dl 30%-os tejszín
Elkészítés:
1. A harcsafilét megmossuk, leszárítjuk, 8 egyforma darabra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és vékony metéltre vágjuk, összeforgatjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd az előkészített metéltre vágott sárgarépába, cukkínibe, zöldhagymába forgatjuk, kézzel kicsit rányomkodjuk, és olajozott tepsibe tesszük. Végül meglocsoljuk olívaolajjal és kb. 15 perc alatt megsütjük.
3. A paprikamártáshoz a forró vajon a paprikakrémet megfuttatjuk, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk, hogy mártás sűrűségű legyen. Tálaláskor a hordóburgonyát tányérra tesszük, mellé fektetjük a zöldségkabátban sült harcsafilét és körbelocsoljuk paprikamártással. Forrón, főtt krumplival körítve kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható. kb. 1 óra múlva
1 adag: 695 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: RAS / Recepttár