Napi recept: Gyümölcsös kiflifelfújt

Hozzávalók kb. 8 szelethez
20 dkg vegyes piros gyümölcs
4 szikkadt kifli
10 dkg vaj
5 dl tej
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
2 ek. sárgabaracklekvár
2 ek. porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, ha kell, kimagozzuk, feldaraboljuk. A kifliket felkarikázzuk. A kifliszeleteket vajjal megkenjük, és kb. 20 x 20 cm-es tepsibe tesszük szorosan egymás mellé. Gyümölcsökkel megszórjuk úgy, hogy a szeletek közé is jussanak.
2. Elkeverjük a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal, majd a tepsibe öntjük. 30 percig állni hagyjuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a kiflit kb. 30 percig sütjük. Közben a lekvárt kenhetőre melegítjük. A fél óra leteltével a felfújtra kenjük, és a sütőben még 5 percig pirítjuk. Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 340 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com