Napi recept: Grízgombócok meglepetéssel

Hozzávalók 16 darabhoz:
16 szem főtt gesztenye
10 dkg étcsokoládé
5 dl tej
1 narancs
10 dkg cukor
fél rúd vanília
20 dkg búzadara
5 dkg vaj
20 dkg gesztenyemassza
A díszítéshez:
1-1 ek. kókuszreszelék, mák, darált dió

Elkészítés:
1. A főtt gesztenyéket serpenyőben enyhén megpirítjuk, hagyjuk kihűlni. Gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, belemártjuk a gesztenyeszemeket, rácsra tesszük, és hagyjuk megdermedni a hűtőben.
2. A tejet felforraljuk a narancs reszelt héjával, a cukorral és fél rúd vanília kikapart belsejével. Beleszórjuk a grízt, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve 6-8 perc alatt sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és kissé kihűtjük, majd hozzákeverjük a gesztenyamasszát.
3. A masszából vékony korongokat formázunk, belenyomjuk a csokis gesztenyéket, és gombóccá formázzuk. Ízlés szerint meghempergetjük a kókuszreszelékben, a mákban vagy a darált dióban.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 250 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com